Iedere webshop eigenaar met fysieke producten heeft te maken met verzendingen. Elk bedrijf moet omgaan met verzendkosten, ongeacht de omvang en de branche. Als verzending een hap neemt uit je winst, zijn hier een aantal manieren waarop je de kosten kunt verlagen.

Verminder de afstand voor verzendingen

Soms hangt het af van waar je spullen naartoe moeten worden gestuurd, hoeveel je moet betalen voor het verzenden ervan. Stel je voor dat de wereld in zones is verdeeld en elk stukje heeft een eigen prijs voor verzenden. Als je producten naar een verre zone stuurt, kost dat meestal meer geld. Als je ervoor kiest om niet naar de duurdere zones te sturen, kan je op lange termijn geld besparen op de kosten van verzending.

Bied in-store afhaling aan

Als je ook een fysieke winkel hebt, kun je in-store afhaling aanbieden aan lokale klanten. Als ze de mogelijkheid hebben, geven veel klanten er de voorkeur aan om vooraf te bestellen en hun artikelen in de winkel op te halen. Je klanten kunnen besparen op verzendkosten en hun bestellingen sneller ontvangen, en jij bespaart geld op verpakkingsmaterialen en verzendkosten.

Maak gebruik van elektrische bezorgfietsen

Wanneer je klanten hebt die zich binnen een bepaalde afstand van jouw magazijn bevinden, kan het een goed idee zijn om elektrische bezorgfietsen van ConnectBike te leasen. Op deze manier hoef je geen kosten te maken aan bezorgauto’s en brandstof, maar kunnen medewerkers eenvoudig op de fiets verzendingen maken. Dit scheelt een hele hoop kosten en belasting op het milieu.

Onderhandel over gereduceerde verzendtarieven

Kies je toch voor vervoerders, omdat klanten misschien ver weg wonen? In dat geval kun je onderhandelen over lagere verzendtarieven. Praat met verschillende vervoerders om te zien wat voor soort aanbiedingen je kunt krijgen. Als één vervoerder je een gereduceerd tarief aanbiedt, kun je dat aanbod gebruiken bij hun concurrent om mogelijk nog meer te besparen.

Gebruik gerecyclede verpakkingsmaterialen

De kosten van verpakkingsmaterialen kunnen snel oplopen, dus het gebruik van gerecyclede materialen is een goede manier om kosten te besparen. Zoek naar gerecyclede materialen zoals kartonnen dozen of versnipperd papier om te voorkomen dat je nieuwe verpakkingen moet kopen. Je kunt ook de materialen hergebruiken van bestellingen die je bedrijf ontvangt. Er zijn dus verschillende manieren om de kosten op verzendingen te verlagen. Onderzoek welke methodes voor jou geschikt kunnen zijn en ga er zo snel mogelijk mee aan de slag!