Wil je een nieuwe machine of een nieuw voertuig aanschaffen? Of wil je jouw bedrijf uitbreiden? Dan moet je over voldoende financiële middelen beschikken. Voor sommige ondernemers vormt zo’n investering geen enkel probleem, maar niet ieder bedrijf kan een dergelijke uitgave met eigen vermogen financieren. Gelukkig betekent dit niet dat je de investering uit jouw hoofd moet zetten. Je kunt namelijk een zakelijke lening aanvragen. Voordat je een aanvraag indient, wil je hier eerst meer informatie over hebben. Daarom vertellen wij je in deze tekst alles wat je moet weten als je een zakelijke lening overweegt.

Het geld wordt op jouw zakelijke rekening gestort

Als je wilt investeren in jouw bedrijf, wil je hier uiteraard niet te lang mee wachten. Doe je dit wel? Dan loop je het risico dat de concurrentie jou voorbijstreeft. Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen over te maken als je een zakelijke lening aanvraagt. Wanneer je voor deze financieringsvorm kiest, stort een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw zakelijke rekening. Doordat het volledige bedrag in één keer tot jouw beschikking staat, kun je er direct een nieuwe machine of een nieuw voertuig mee kopen. Je kunt het geld ook gebruiken om te investeren in uitbreiding van jouw bedrijf.

Je lost maandelijks een gedeelte af

Wie een zakelijke lening afsluit, gebruikt geld van een ander om te investeren in zijn bedrijf. Dit geld moet je logischerwijs terugbetalen. Binnen 5 jaar moet je het volledige bedrag terugbetaald hebben. Een zakelijke lening heeft namelijk een maximale looptijd van 60 maanden. Om ervoor te zorgen dat de lening aan het einde van de looptijd volledig is afgelost, betaal je iedere maand een gedeelte terug. Kies je voor de maximale looptijd? Dan knip je het bedrag op in 60 stukjes.

De rente staat vast

Wanneer je een zakelijke lening afsluit, betaal je onderaan de streep altijd meer terug dan je leent. Dit komt doordat een geldverstrekker rente in rekening brengt. Hiermee dekken zij onder meer het risico af dat een lening niet wordt afgelost. Bovendien verdienen zij zelf aan het verstrekken van de lening door hier rente over te berekenen. Denk overigens niet dat de rente iedere maand anders is. De rente staat namelijk vast gedurende de hele looptijd. Hierdoor weet je exact hoeveel je iedere maand aflost voordat je een zakelijke lening afsluit. 

Zakelijke lening aanvragen

Ben je enthousiast over een zakelijke lening en wil je er zelf eentje aanvragen? Dan denk je mogelijk dat je hier de deur voor uit moet, maar dat is niet het geval. Bij veel geldverstrekkers kun je een aanvraag voor zakelijk financierentegenwoordig namelijk online indienen. Je maakt simpelweg een account aan en voegt de bij- en afschrijvingen van jouw bedrijf toe. Vervolgens ontvang je binnen de kortste keren vrijblijvend een aanbod op maat van de geldverstrekker. Staat dit aanbod jou aan? Dan moet je vaak eerst nog aanvullende informatie aanleveren voordat je de aanvraag af kunt ronden. Vervolgens teken je de overeenkomst, dit kan tegenwoordig ook digitaal.