Ik ben een lijstjes mens. Maar dat zal geen verrassing zijn. Ik leef op lijsten. Het bedenken van een lijst, het opstellen ervan, vervolgens het afvinken ervan. Ik word er oprecht gelukkig van. 

In deze video ga ik niet alle lijsten met jullie delen. Dan wordt het zo’n lange video dat zelfs YouTube dat niet meer aankan. Wel deel ik mijn favoriete lijsten met jullie.

Hoe gebruik ik deze lijsten? Waarom vind ik ze zo fijn? Hoe stel ik ze praktisch op?

Hoe stel ik een lijst op?

Dat laatste is overigens vaak het meest eenvoudig. Ik gebruik gewoon een notitie blok of maak een lijst aan in Excel (zonder fancy formules of iets dergelijks).

Ik geloof namelijk dat wanneer je een lijst opstelt die je zelf fijn vindt, deze voor jou ook het fijnst werkt. Dus mijn lijsten zijn misschien niet de mooiste, maar geven wel de essentie weer.

Lijsten die je écht gebruikt

Dat is het belangrijkste: dat je je lijsten ook echt gebruikt. Lijsten opstellen, puur om later weer te kunnen afvinken, voegen niet zoveel toe (dergelijke lijsten heb ik als accountant al veel te veel moeten maken).

Dus de lijst van vijf die ik noem in de video, zijn ook echt lijsten die ik (bijna) dagelijks gebruik. Ik haal er veel informatie uit die ik weer gebruik in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Mijn vijf belangrijkste lijsten

Wat zijn dan de vijf lijsten die ik zo’n beetje dagelijks gebruik? Dat zijn de volgende lijsten:

  • Deadlines
  • Uren gewerkt
  • Tijdsplanning
  • Standaard werkzaamheden
  • Goals

Bekijk in de video hoe en waarom deze vijf mijn favoriete lijsten zijn.

En jij?

Welke lijsten gebruik jij? Waarom vind je dat je fijnste lijst? Welke informatie haal je eruit? Ik ben heel benieuwd! Vergeet ook niet te abonneren op het YouTube kanaal van the happy financial voor iedere week een nieuwe video.

business bootcamp the happy financial

De praktische gids voor startende ondernemers - the happy financial