Een studiekeuze is al moeilijk genoeg. De druk dat je vervolgens de rest van je leven het bijbehorende werk gaat doen werkt dan ook niet echt mee. In deze nieuwe video vertelt Martijn zijn verhaal. Want wat doet hij eigenlijk? En waarom is hij hét bewijs dat je studiekeuze zeker niet allesbepalend is. 

Martijn kennen jullie vooral van mijn Insta stories en steroptredens in de camping vlogs. Maar natuurlijk doet hij meer dan dat (alhoewel hij ook best wel een dagtaak zou hebben aan figureren en ja, hij vindt het echt leuk om mee te doen).

Hij werkt namelijk als sales & marketing director bij een internationale onderneming. Dat was zeker niet wat hij ruim 20 jaar geleden had kunnen bedenken.

Martijn studeerde namelijk net als ik, accountancy en heeft ook jarenlang als accountant gewerkt. Sterker nog: daar kennen wij elkaar van. We werkten allebei op hetzelfde accountantskantoor (Martijn als manager en ik als junior assistent, fout verhaal).

Na 13 jaar in de accountancy is hij overgestapt naar het bedrijfsleven als business controller. Een logische stap voor een accountant die naar het bedrijfsleven gaat.

Maar Martijn wist eigenlijk altijd dat hij niet verder wilde in de financiële wereld en zich veel meer thuisvoelt in de marketing & sales.

Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? Want inmiddels was hij 16 jaar werkzaam in de financiën. Tel daar de titel Registeraccountant bij op en je snapt dat bedrijven het niet eenvoudig vinden om je direct in de marketing & sales aan de slag te laten gaan.

Toch is het hem gelukt om bij het bedrijf waar hij eerst als finance director werkte, door te groeien naar marketing & sales director. Welke tips heeft hij voor jullie? Tips die laten zien dat je initiële studiekeuze echt niet altijd bepalend is voor je verdere leven.

En: Martijn heeft veel content gemaakt van het online programma, business bootcamp, waarbij hij met name heeft gewerkt aan de modules jij als ondernemer, de onderneming, marketing en sales (alles behalve financiën dus ;).

Bekijk het nu in deze nieuwe video: