Zomer 2016: the happy financial gaat naar Bali! Ik had echt het idee dat ik naar een paradijs ging en dat dit een bijzondere reis zou worden. Maar…zo’n beetje iedereen die ik sprak, was al naar Bali geweest of ging daar ook dit jaar naar toe. Voor zover exclusiviteit. Maar goed, ondanks dat half Nederland Bali al had gezien, was het top! In deze blog de highlights van de Bali trip!

Canggu

Het was even wennen aan de drukte, maar toen ik daar eenmaal overheen was, kon ik echt genieten van al het lekkers dat Bali te bieden had (eten bedoel ik dan). Zoals iedere trip, speelde ook hier eten een hoofdrol. En workouts, ook als je niet van surfen houdt zoals ik. Mijn crossfit verslaving is begonnen op Bali en ik heb echt een super yin yoga les gehad.

Bali Fit, mijn kennismaking met crossfit en oorzaak van mijn nieuwe verslaving

Bali Fit, mijn kennismaking met crossfit en oorzaak van mijn nieuwe verslaving

bali, canggu, eten

Bowls eten in Bali

cocktails, bali, drinken

Cocktails in Bali, wat een gezelligheid

Ik ben gewend om heel veel te lopen op vakantie. Op Bali is dit echt een no go. Dus maar snel een scooter gehuurd, waarmee je het eiland goed kunt rond crossen. Ik las op de laatste dag pas in ons reisboekje dat werd afgeraden voor toeristen om een scooter te huren in verband met het gevaarlijke verkeer, ik vond het zelf wel meevallen.

scooter, happy, bali, crossen

the happy financial helemaal happy op een scooter

green tea, matcha, bali, travel

mijn tweede verslaving die ik heb opgedaan in Bali: Matcha Green Tea, yum!

Nusa Dua

De volgende stop was in Nusa Dua en hier stond relaxen bovenaan het dagelijks to do lijstje. En naast eten is dat zo’n beetje alles dat we daar gedaan hebben, haha.

eten, food, bali, nusa dua

kijk nu wat schattig, je eigen mini grill op tafel

relaxen, vakantie, bali

prioriteit nummer 1: relax

rijsttafel, eten, bali, food

Rijsttafel voor gevorderde in Nusa Dua

Ubud

De laatste stop en by far my favourite: Ubud. Ook hier weer yoga en veel (en vooral lekker eten). Dat laatste heb ik zelfs zelf gemaakt tijdens een cooking class. In de ochtend naar de markt, kruiden halen en de rest van de middag in de keuken. En als hoogtepunt het zelf opeten natuurlijk ;).

versmarkt, bali, ubud, travel

kruiden shoppen op de versmarkt

cooking, class, eten, food, ubud, bali

Cooking class, ik ben niet zo’n chef en ik had snel ruzie met de vijzel, maar het resultaat was top!

food, instafood, heerlijk, bali, ubud

kijk…zelf gemaakt

Eén van de mooiste trips was naar de rijstvelden

rijstvelden, rice fields, bali, travel

Rijstvelden op Bali, wow!

rice field, rijstvelden, travel, bali

Rijstvelden, een van de mooiste plekken van de vakantie

In het kader van relax zit je op Bali zeker goed, want er worden tal van massages aangeboden voor een fractie van de prijs in Nederland.

massage, spa, ubus, bali

top massage gehad bij Karsa Spa

Wat ik meteen miste toen ik eenmaal weer terug was, was de Bali coffee. Een veel sterkere koffie dan wij kennen (en wij Nederlanders drinken al best sterke koffie). Coffee tasting en een bezoek aan de plantage staan daarom zeker ook bovenaan mijn lijstje van top attracties in Bali.

coffee, ubud, bali

Voor een coffee addict zeker een topper: coffee tasting en bezoek aan de plantage

Coffee...lots of coffee

Coffee…lots of coffee, ook de Luwak coffee 🙂

En ook in Ubud zag je een roze scooter rond crossen met daarop een happy financial.

scooter, crossen, bali, ibid

Weer de scooter op…rond Ubud heerlijke tochtjes gemaakt

Follow my blog with Bloglovin