Online colleges 2023

Ook in 2023 ga ik weer online colleges geven. Het aanbod wordt verder uitgebreid met onderwerpen die jij als ondernemer interessant vindt. Denk aan je BTW aangifte, aangifte Inkomstenbelasting, starten met ondernemen, de KOR, parttime ondernemen naast je loondienst baan.

 

Regelmatig worden nieuwe onderwerpen toegevoegd aan de kalender 2023.

Tijdens een online college neem ik je in 60 minuten mee in de belangrijkste onderwerpen. 

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere:

  • BTW aangifte
  • Aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers
  • Parttime ondernemen naast je loondienst baan
  • Een bedrijf starten – administratie en belastingen
  • Kleine ondernemersregeling (KOR)
  • Een bedrijf starten, maar wat dan?

Alle colleges kosten hetzelfde, namelijk 35 euro exclusief 21% BTW per online college van 60 minuten. Je krijgt een factuur die je kunt opnemen in je administratie.

De onderwerpen 2023

belastingaangifte

BTW aangifte - beschikbaar januari 2023

Wat is BTW eigenlijk precies? Hoeveel BTW moet je afdragen? Hoe doe je eenvoudig BTW aangifte? Wat vul je in bij de verschillende categorieën? Welke bijzonderheden zijn er ten aanzien van je BTW aangifte? Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens dit online college over BTW.
hersteloperatie box 3

Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers - 20 maart 2023

Als ondernemer met een eenmanszaak of VOF is de aangifte inkomstenbelasting net wat anders dan je gewend bent als werknemer. Ik neem je stap voor stap mee in het doen van je aangifte Inkomstenbelasting.

hersteloperatie box 3

Aangifte inkomstenbelasting voor particulieren - 22 maart 2023

De aangifte Inkomstenbelasting is echt niet zo ingewikkeld als je zou denken. In dit online college leg ik stap voor stap uit wat je waar moet invullen zodat jij vanaf nu ook je eigen aangifte kunt invullen. 

incasso

Parttime ondernemen - beschikbaar april 2023

Ondernemen naast je loondienst baan. Het wordt steeds populairder. Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn je verplichtingen als je parttime gaat ondernemen?

KOR - beschikbaar april 2023

De Kleine Ondernemersregeling (KOR): deze regeling kan interessant zijn voor jou als ondernemer als je minder dan 20.00 euro omzet hebt per jaar. Je krijgt daarmee een BTW vrijstelling. Hoe werkt deze regeling precies?
voordelen startende ondernemers

Bedrijf starten - maar wat dan? - beschikbaar mei 2023

Dit online college is er speciaal voor degene die twijfelen om een onderneming te gaan starten. Wanneer heb je het over een hobby of bedrijf? Waar kun je een bedrijf in starten? Vol met inspiratie en net die push die je nodig hebt om te gaan starten met ondernemen.
geld

Bedrijf starten - administratie en belastingen - beschikbaar januari 2023

Als startend ondernemer komt er veel op je af. Administratie en belastingen zijn daar een belangrijk onderdeel van. In dit college ga ik dieper in op de belastingvoordelen, belastingsoorten en inrichten van je administratie.

Over de colleges van Marjan

Lees hier wat deelnemers aan de colleges van Marjan hebben ervaren.
Sinds 2016 ben ik docent Accountancy op Nyenrode Business Universiteit. In 2019 en 2021 ben ik verkozen tot Docent van het Jaar op basis van positieve studentenevaluaties en samenwerking met de faculty. 

Bij de uitreiking van Docent van het Jaar: 

Marjan Heemskerk, de beste scriptiebegeleider, maakt van de studenten echte ‘happy financials’, aldus de programmadirecteur. ‘Marjan legt zaken duidelijk en rustig uit aan de studenten. Daarnaast is ze zeer betrokken, behulpzaam en vriendelijk/benaderbaar.”

Wat studenten zeggen: 

“Goede persoonlijke begeleiding door de Marjan Heemskerk, zij wist de stof goed over te brengen.”

“Docent legt concreet de opdrachten uit, en welke stappen we moeten doorlopen. Anders zou het erg zwemmen zijn.”

“Leuke enthousiaste docent en begrijpelijke stof.”

Deelnemers gingen je voor