Het is weer bijna november. Jullie weten wat dat betekent! NO SPEND NOVEMBER!

Bekijk hier de video van No Spend November 2018 en mijn persoonlijke regels van dit jaar:

 

Waarom No Spend November?

Een maand lang niets uitgeven. Alleen maar besparen. Het idee kwam vorig jaar vanuit Amerikaanse financiële bloggers overgewaaid en ik heb toen voor de eerste keer meegedaan. Gelukkig stond ik niet alleen, want er waren ook veel volgers die ook aan No Spend November deden. Of die mij in ieder geval steunden :).

Financiële detox

Ook dit jaar ga ik er weer voor! Het doel is om een financiële detox te doen. Want door een maand lang ontzettend zuinig aan te doen en er gewoon vanuit te gaan dat je niets mag uitgeven, besef je vaak pas goed hoeveel er stiekem doorheen gaat.

Want als je al die lattes op het station of dat nieuwe shirtje bij elkaar optelt, kom je vaak ongemerkt tot hoge bedragen uit.

Mijn persoonlijke regels

Voor mezelf heb ik een aantal regels opgesteld. Nu is iedereen vrij om zijn of haar eigen regels te maken. En dat is het mooie van No Spend November. Je kunt altijd meedoen. Al zeg je maar dat je iedere dag je eigen latte meeneemt in plaats van op het station koopt (scheelt je in een hele maand toch al snel 75 euro!).

De enige regel die ik heb is dat je je eigen regels moet opschrijven. Want anders is de verleiding te groot om op 4 november te denken: ‘mwah, het zal wel met dat No Spend November’. Door het op te schrijven is het een stuk makkelijker om jezelf te houden aan deze regels.

Dus: doe jij ook mee met No Spend November? Vergeet mij vooral niet te taggen (@thehappyfinancial) wanneer je meedoet. Maar ook wanneer je goede bespaartips hebt, laat ze me vooral weten!

Bekijk ook hier de video’s van No Spend November 2017 en lees hier mijn ervaringen na vorig jaar.

 

HAPPY NO SPEND NOVEMBER!