Heb je er weleens over nagedacht wat er zou gebeuren wanneer je als zelfstandig ondernemer ineens zonder inkomsten komt te zitten? Misschien denk je: dan zorg ik gewoon dat ik nieuwe klanten binnenhaal. Wat je echter over het hoofd ziet, is dat je misschien wel niet meer in staat bent om je werk te kunnen doen. Je kunt namelijk ziek worden waardoor je langdurig uit de running bent. In dat geval moet je ook rond zien te komen want de huur of de hypotheek moeten nog altijd betaald worden. Vandaar dat we je laten zien hoe je een goede aov afsluiten kunt. Regel je zaakjes goed, dan zul je daar altijd profijt van hebben op het moment dat je ziek thuis komt te zitten. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn.
Wat is een AOV en waarom zou je deze verzekering afsluiten?
De AOV staat voor ‘arbeidsongeschiktheidsverzekering’. Deze verzekering is (nog) niet verplicht, maar het is wel heel verstandig om er een af te sluiten. Het zorgt er namelijk voor dat je inkomsten niet wegvallen op het moment dat je deze zelf niet meer kunt verdienen. Je kunt namelijk ziek worden waardoor je al je tijd en aandacht nodig hebt voor je herstel. In zo’n situatie wil je je niet ook nog eens druk maken over het betalen van je vaste lasten. Met een AOV zorg je ervoor dat je deze kosten kunt blijven betalen. Hoeveel je ontvangt en voor hoe lang, hangt af van jouw voorkeuren. Wij raden je aan om goed te kijken naar de risico’s die je loopt in jouw vakgebied. Het spreekt voor zich dat iemand die zwaar lichamelijk werk doet, meer risico’s op langdurige ziekte loopt dan iemand die enkel administratief werk doet. Kijk daarom even naar wat voor jouw vakgebied aangeraden wordt.
Hoe hou je de kosten van je verzekering in de hand?
Misschien vrees je dat een verzekering zoals de aov zzp Univé je veel geld gaat kosten. In dat geval is het ten eerste goed om te weten dat je de kosten deels kunt aftrekken van je inkomstenbelasting. Daarnaast kun je een gunstig pakket samenstellen. Zo is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk om een broodfonds te combineren met een AOV. De eerste tijd van je ziekteperiode ontvang je dan geld uit dit relatief eenvoudig op te zetten broodfonds. Mocht je langdurig ziek blijven, dan neemt op een gegeven moment je AOV het van het broodfonds over. Zo zorg je ervoor dat de kosten van je vangnet binnen de perken blijven, terwijl je toch een stukje zekerheid realiseert in tijden van tegenslag.
Gelijk je zaakjes regelen
Wanneer je graag gelijk je zaakjes wilt regelen omdat je niet in de problemen wilt komen wanneer je ziek thuis komt te zitten, kun je even naar de site van je verzekeringsmaatschappij. Je kunt hier ook een gesprek aanvragen met een specialist. Die kan met jou naar jouw situatie kijken en je advies geven over wat de beste voorzorgsmaatregelen zijn. Zo kom je tot een goed afgestemde verzekering waar je hopelijk veel profijt van zult hebben. Weet jij al wat je nodig hebt? Sluit deze polis dan gelijk af via de site van je verzekeringsmaatschappij zodat je er vandaag al voor zorgt dat je een mooi vangnet achter de hand hebt op het moment dat het allemaal even tegenzit.