Uurtarief zzp’er

Je uurtarief bepalen als zzp’er

Je uurtarief bepalen is een belangrijk onderdeel van je start als zzp’er. Aan de ene kant wil je niet te veel vragen en jezelf uit de markt prijzen. Aan de andere kant wil je ook niet te weinig vragen waardoor je niet rond kunt komen. Waar doe je dan goed aan? In dit artikel leg ik uit hoe je uurtarief tot stond komt. Hoe je je minimale uurtarief kunt berekenen. En tips voor het onderhandelen over je uurtarief.

Je uurtarief bestaat uit 2 componenten

Je uurtarief is in de basis afhankelijk van twee verschillende componenten:

  • Vraag en aanbod in de markt; en
  • Je minimale, rekenkundige uurtarief.

Beide componenten zijn hierin belangrijk. Ook veranderen beide onderdelen van het uurtarief continu. Het bepalen van je uurtarief is daarom niet een eenmalige exercitie. Maar dit is een onderdeel van ondernemen waar je iedere keer mee bezig blijft. Past het uurtarief nog wel bij jou als ondernemer? Past het nog wel in de huidige markt? Kan ik mijn kosten nog betalen? Je uurtarief is daarmee geen vaststaand iets. Pak dit artikel er daarom periodiek bij en ga na of je uurtarief nog passend is.

Je uurtarief bepalen aan de hand van vraag en aanbod in de markt

Allereerst is je uurtarief afhankelijk van vraag en aanbod in de markt. Hoeveel vraag en hoeveel aanbod is er naar de diensten die je levert. Over het algemeen kan gezegd worden dat:

  • Bij een hoge vraag en een lager aanbod, je uurtarief hoger is; en
  • Bij een lagere vraag en een hoger aanbod, je uurtarief lager is.

Hoe weet je nu wat er leeft in de markt? Ga dat na door in gesprek te gaan met andere ondernemers in je branche. Sluit aan bij events in je netwerk. Vraag dit na bij branche verenigingen. Ben open over je uurtarief bij branchegenoten en kom erachter wat zij vragen.

Factoren die je uurtarief bepalen

Natuurlijk is het niet zo dat als je branchegenoten 50 euro per uur vragen, dat jij doet ook moet doen. Er zijn nog veel meer factoren die een rol spelen bij het bepalen van jouw unieke uurtarief.

De factoren die ook een rol spelen zijn onder andere:

  • Je leeftijd/ ervaring;
  • Je beroep/ branche;
  • Je gender;
  • Je locatie;
  • Je opleiding;
  • Je onderhandelvaardigheden

Wat ik zelf altijd tegen zzp’ers zeg: ga na waarom klanten naar jou komen. Wat maakt jou uniek. Wat kan jij bieden dat andere zzp’ers in dezelfde branche niet kunnen bieden? Dat kan gaan om de kwaliteit die je levert, de snelheid, de manier van werken. Hoe beter je dit van jezelf weet, hoe makkelijker het wordt om je uurtarief te bepalen.

Je minimale uurtarief berekenen

Daarnaast wil je weten wat je minimale uurtarief zou moeten zijn om rond te kunnen komen. Dus om je privé lasten te betalen, je belasting te kunnen betalen, je verzekeringen en pensioen te regelen. Bereken dit minimale uurtarief minimaal een keer per jaar om er zeker van te zijn dat je niet te weinig vraagt.

Let op: dit is je minimale uurtarief. Meer vragen mag natuurlijk altijd, als dat passend is in de markt. Vraag je structureel minder dan de uitkomst van deze berekening, dan weet je dat je aan het eind van het jaar niet uit gaat komen met je kosten.

Het bepalen van je minimale uurtarief bestaat uit drie (eenvoudige) stappen.

Stap 1: Bepaal je directe uren

Bepaal allereerst hoeveel uur je per week declarabel bent. Dit zijn de uren die je kunt factureren aan klanten. We noemen dit ook wel de directe uren.

Schrijf vervolgens ook op hoeveel uur je per week bezig bent met indirecte taken, je niet declarabele uren. Dit zijn taken die je als ondernemer hebt, maar die je niet kunt factureren aan je klanten. Denk aan het bijhouden van je administratie, het updaten van je website, het plegen van acquisitie, het maken van een offerte, het bijwonen van een netwerkbijeenkomst of reistijd die je niet kunt doorbelasten. En vergeet ook zeker niet de uren die je gewoon niet kunt werken. Omdat je geen opdrachten hebt of omdat je op vakantie bent of ziek bent.

In de praktijk zie ik dat ondernemers geen rekening houden met deze niet declarabele uren. Er wordt alleen uitgegaan van de directe uren. Doe dit niet! Je snijdt jezelf in de vingers en doet jezelf tekort. Deze indirecte uren moet je namelijk als het ware goed zien te maken in de uren die je wel kunt factureren (je directe uren).

Voorbeeld van een marketeer (Bron: Uurtarievenboek Knab).

  • Aantal directe uren: 24 uur per week
  • Aantal indirecte uren: 16 uur per week
  • Aantal weken vakantie in het jaar: 5 weken
  • Totaal aantal directe uren per jaar: 24 uur * 47 weken = 1.128 uur per jaar
  • In deze 1.128 uur per jaar moet je voldoende verdienen om alles te kunnen dekken.

Stap 2: Bepaal je totale kosten

Bepaal je totale kosten die je hebt per jaar. Dit kun je splitsen naar:

  • Je gewenste ‘salaris’ als zzp’er. Dit is het bedrag dat je over wil houden aan het eind van iedere maand. Hoeveel jij over wil houden is helemaal afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het is dan dus belangrijk dat je inzicht hebt in je inkomsten en uitgaven van je huishouden.
  • Let op: ik heb het hier heel bewust over WILLEN. Ik spreek heel bewust niet over ‘wat heb ik minimaal nodig’. Als dit je startpunt is, ga je namelijk te snel kijken naar een minimaal overlevingsniveau.
  • Al je kosten die je maakt als zzp’er. Maak een overzicht van alle kosten, echt alle kosten. Dus niet alleen de vaste kosten die je hebt als ondernemer (telefoon, internet). Maar ook verzekeringen, pensioen en belasting.
  • Het totaalbedrag per jaar moet je kunnen dekken door je uurtarief.

Voorbeeld vervolg:

  • Maandelijks over te houden 3.500 euro (dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie).
  • Verwachte kosten: 1.500 euro per maand.
  • Jaarlijks te dekken kosten: (3.500 + 1.500 euro) * 12 maanden = 60.000 euro.

Stap 3: Bepaal je minimale uurtarief

Je minimale uurtarief berekenen is vervolgens een eenvoudige som. Je hebt namelijk een bedrag dat gedekt moet worden in de uren die je kunt factureren.

Minimaal uurtarief = jaarlijks te dekken bedrag / directe uren per jaar.

Voorbeeld vervolg:

  • 60.000 euro / 1.128 uur = 53,19 euro ex BTW (als je een BTW plichtige ondernemer bent).

Wil je dit nu eenvoudig uitrekenen? Download dan hier de template ‘bepaal je uurtarief als zzp’er,’ nu met actiekorting.

Wanneer kun je afwijken van dit minimale uurtarief?

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waarbij je toch onder dit minimale uurtarief gaat zitten:

  • Je krijgt een hele gave opdracht binnen die je gewoon wil doen. Die je bij wijze van spreken gratis zou doen. Doe dat vooral, maar calculeer dit wel in en doe dit ook niet te vaak.
  • Je krijgt een opdracht binnen waarbij je in één keer voor langere tijd bij een opdrachtgever kunt zitten, waarmee je directe uren significant verhogen. Hierdoor kun je meer directe uren maken en verdien je per saldo meer.
  • Je wil een opdracht doen omdat je ervan uitgaat dat je hierdoor meer (soortgelijke) opdrachten krijgen. Zie dit soort opdrachten dan vooral als acquisitie en houd hier rekening mee bij het bepalen van je uurtarief.

Onderhandelen over je uurtarief

Wil je tips over het onderhandelen over je uurtarief? Bekijk dan hier gratis het webinar ‘Onderhandelen over je uurtarief’ terug. Ik was te gast bij Knab tijdens dit webinar op 15 april 2024 (ook voor niet Knab klanten).

Wil je je kosten als zzp’er zo laag mogelijk houden? Ga dan nu aan de slag met je boekhouding in e-Boekhouden.nl, het online boekhoudprogramma dat ik ook sinds 2016 gebruik. Met deze link kun je als starter 15 maanden gratis e-Boekhouden.nl proberen. Ben je geen starter meer? Dan krijg je met deze link 6 maanden gratis.

Nieuwste video's

📊 Een stevige financiële basis als zzp’er

Als zzp’er is een solide financiële basis essentieel voor het succes van je onderneming. 🧾 Maar waar begin je? Misschien heb je moeite met het bepalen van je uurtarief, of vraag je je af hoeveel je precies moet opzij zetten voor je belasting. Dit zijn belangrijke vragen die je financiële gezondheid op de lange termijn beïnvloeden.

Gelukkig hoef je het niet alleen uit te zoeken. In het online college 'Financiële fundering voor startend zzp’ers' krijg je praktische handvatten om met een sterke basis te starten. Van het inrichten van je boekhouding tot het strategisch plannen van je inkomsten en uitgaven, ik help je om de juiste keuzes te maken.

En vergeet niet, deze bundel bevat ook nog eens gratis templates die je direct kunt toepassen, zoals een handige tool om te berekenen hoeveel je opzij moet zetten voor je belasting. Wil je echt met vertrouwen je financiële administratie opzetten? Klik hier om te starten en leg de fundering voor jouw succes als zzp’er! 🚀

Meer info over de bundel van drie online colleges, inclusief alle extra's (voor meer dan 100 euro!) op thehappyfinancial.com/bundels 

#FinanciëlePlanning #ZzpTips #Uurtarief #StartendZZPer #thehappyfinancial 

———————————————————
💸Meer informatie over the happy financial en mijn blogs (+300) waarin ik financiën leuk en begrijpelijk maak:

✅Blog: http://thehappyfinancial.com
✅Instagram: https://www.instagram.com/thehappyfinancial/
✅LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marjanheemskerk/
✅TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMNXQGb9g/ 
✅Pinterest: https://nl.pinterest.com/happyfinancial/pins/
———————————————————
🔢 Template downloaden? 
https://thehappyfinancial.com/templates/ 
———————————————————
👩🏼‍🏫 Online college volgen? 
Kijk dan hier voor het programma: https://thehappyfinancial.com/online-colleges/
———————————————————
📊Gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het boekhoudpakket dat ik zelf ook gebruik kun je nu 15 maanden gratis proberen via deze link: https://ap.lc/pMplB

Ben je al langer ondernemer? Maak dan gebruik van deze link voor 6 maanden gratis boekhouden: https://ap.lc/fcNtD
———————————————————
📔Startersbundel: De praktische gids voor startende ondernemers en de 4 meest gebruikte templates voor startend zzp'ers: 
https://thehappyfinancial.com/e-books/ 
———————————————————
💌 Hoi, 
Leuk dat je kijkt! Mijn naam is Marjan Heemskerk en ik blog en vlog over financiën. Aan de ene kant over personal finance, aan de andere kant voor ondernemers. Ik werk sinds 2008 als accountant (registeraccountant) en vanuit die ervaring ondernemers over hun financiën geadviseerd. Mijn doelstelling is om geldzaken leuk en begrijpelijk te maken.

📊 Een stevige financiële basis als zzp’er

Als zzp’er is een solide financiële basis essentieel voor het succes van je onderneming. 🧾 Maar waar begin je? Misschien heb je moeite met het bepalen van je uurtarief, of vraag je je af hoeveel je precies moet opzij zetten voor je belasting. Dit zijn belangrijke vragen die je financiële gezondheid op de lange termijn beïnvloeden.

Gelukkig hoef je het niet alleen uit te zoeken. In het online college 'Financiële fundering voor startend zzp’ers' krijg je praktische handvatten om met een sterke basis te starten. Van het inrichten van je boekhouding tot het strategisch plannen van je inkomsten en uitgaven, ik help je om de juiste keuzes te maken.

En vergeet niet, deze bundel bevat ook nog eens gratis templates die je direct kunt toepassen, zoals een handige tool om te berekenen hoeveel je opzij moet zetten voor je belasting. Wil je echt met vertrouwen je financiële administratie opzetten? Klik hier om te starten en leg de fundering voor jouw succes als zzp’er! 🚀

Meer info over de bundel van drie online colleges, inclusief alle extra's (voor meer dan 100 euro!) op thehappyfinancial.com/bundels

#FinanciëlePlanning #ZzpTips #Uurtarief #StartendZZPer #thehappyfinancial

———————————————————
💸Meer informatie over the happy financial en mijn blogs (+300) waarin ik financiën leuk en begrijpelijk maak:

✅Blog: http://thehappyfinancial.com
✅Instagram: https://www.instagram.com/thehappyfinancial/
✅LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marjanheemskerk/
✅TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMNXQGb9g/
✅Pinterest: https://nl.pinterest.com/happyfinancial/pins/
———————————————————
🔢 Template downloaden?
https://thehappyfinancial.com/templates/
———————————————————
👩🏼‍🏫 Online college volgen?
Kijk dan hier voor het programma: https://thehappyfinancial.com/online-colleges/
———————————————————
📊Gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het boekhoudpakket dat ik zelf ook gebruik kun je nu 15 maanden gratis proberen via deze link: https://ap.lc/pMplB

Ben je al langer ondernemer? Maak dan gebruik van deze link voor 6 maanden gratis boekhouden: https://ap.lc/fcNtD
———————————————————
📔Startersbundel: De praktische gids voor startende ondernemers en de 4 meest gebruikte templates voor startend zzp'ers:
https://thehappyfinancial.com/e-books/
———————————————————
💌 Hoi,
Leuk dat je kijkt! Mijn naam is Marjan Heemskerk en ik blog en vlog over financiën. Aan de ene kant over personal finance, aan de andere kant voor ondernemers. Ik werk sinds 2008 als accountant (registeraccountant) en vanuit die ervaring ondernemers over hun financiën geadviseerd. Mijn doelstelling is om geldzaken leuk en begrijpelijk te maken.

YouTube Video VVVUOE5EY3pBY0NDYkZEV0VFNHNlX2xnLjg0bkVxTUw0UkZN

Stevige financiële basis

the happy financial 16 hours ago

Voorkom deze financiële valkuil als startend ondernemer! 

🔍 Startende ondernemers opgelet! Eén van de grootste valkuilen waar je als nieuwe ondernemer tegenaan kunt lopen is het onderschatten van opstartkosten. Vaak lijkt het eenvoudig om te beginnen, maar de werkelijkheid is dat er talloze verborgen kosten op de loer liggen die je financiële planning flink kunnen verstoren. Heb je kosten gemaakt vóór de officiële start van je bedrijf? Goed nieuws! Deze kosten mag je alsnog in je administratie opnemen zodra je bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven.

💡 Tip: Maak een gedetailleerde begroting van al je verwachte kosten, inclusief vergunningen, marketing, inventaris en verzekeringen. Houd ook rekening met onverwachte uitgaven.

Meer weten over hoe je deze valkuil en andere financiële uitdagingen kunt vermijden? Lees het volledige artikel op onze blog en zorg ervoor dat je goed voorbereid aan je ondernemersavontuur begint! 📝💪

https://thehappyfinancial.com/financiele-valkuilen-voor-startend-ondernemers/

#financielevalkuilen #valkuilen #startendondernemers #bedrijfstarten #zzp #thehappyfinancial #nieuwartikel

———————————————————
💸Meer informatie over the happy financial en mijn blogs (+300) waarin ik financiën leuk en begrijpelijk maak:

✅Blog: http://thehappyfinancial.com
✅Instagram: https://www.instagram.com/thehappyfinancial/
✅LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marjanheemskerk/
✅TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMNXQGb9g/ 
✅Pinterest: https://nl.pinterest.com/happyfinancial/pins/
———————————————————
🔢 Template downloaden? 
https://thehappyfinancial.com/templates/ 
———————————————————
👩🏼‍🏫 Online college volgen? 
Kijk dan hier voor het programma: https://thehappyfinancial.com/online-colleges/
———————————————————
📊Gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het boekhoudpakket dat ik zelf ook gebruik kun je nu 15 maanden gratis proberen via deze link: https://ap.lc/pMplB

Ben je al langer ondernemer? Maak dan gebruik van deze link voor 6 maanden gratis boekhouden: https://ap.lc/fcNtD
———————————————————
📔Startersbundel: De praktische gids voor startende ondernemers en de 4 meest gebruikte templates voor startend zzp'ers: 
https://thehappyfinancial.com/e-books/ 
———————————————————
💌 Hoi, 
Leuk dat je kijkt! Mijn naam is Marjan Heemskerk en ik blog en vlog over financiën. Aan de ene kant over personal finance, aan de andere kant voor ondernemers. Ik werk sinds 2008 als accountant (registeraccountant) en vanuit die ervaring ondernemers over hun financiën geadviseerd. Mijn doelstelling is om geldzaken leuk en begrijpelijk te maken.

Voorkom deze financiële valkuil als startend ondernemer!

🔍 Startende ondernemers opgelet! Eén van de grootste valkuilen waar je als nieuwe ondernemer tegenaan kunt lopen is het onderschatten van opstartkosten. Vaak lijkt het eenvoudig om te beginnen, maar de werkelijkheid is dat er talloze verborgen kosten op de loer liggen die je financiële planning flink kunnen verstoren. Heb je kosten gemaakt vóór de officiële start van je bedrijf? Goed nieuws! Deze kosten mag je alsnog in je administratie opnemen zodra je bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven.

💡 Tip: Maak een gedetailleerde begroting van al je verwachte kosten, inclusief vergunningen, marketing, inventaris en verzekeringen. Houd ook rekening met onverwachte uitgaven.

Meer weten over hoe je deze valkuil en andere financiële uitdagingen kunt vermijden? Lees het volledige artikel op onze blog en zorg ervoor dat je goed voorbereid aan je ondernemersavontuur begint! 📝💪

https://thehappyfinancial.com/financiele-valkuilen-voor-startend-ondernemers/

#financielevalkuilen #valkuilen #startendondernemers #bedrijfstarten #zzp #thehappyfinancial #nieuwartikel

———————————————————
💸Meer informatie over the happy financial en mijn blogs (+300) waarin ik financiën leuk en begrijpelijk maak:

✅Blog: http://thehappyfinancial.com
✅Instagram: https://www.instagram.com/thehappyfinancial/
✅LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marjanheemskerk/
✅TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMNXQGb9g/
✅Pinterest: https://nl.pinterest.com/happyfinancial/pins/
———————————————————
🔢 Template downloaden?
https://thehappyfinancial.com/templates/
———————————————————
👩🏼‍🏫 Online college volgen?
Kijk dan hier voor het programma: https://thehappyfinancial.com/online-colleges/
———————————————————
📊Gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het boekhoudpakket dat ik zelf ook gebruik kun je nu 15 maanden gratis proberen via deze link: https://ap.lc/pMplB

Ben je al langer ondernemer? Maak dan gebruik van deze link voor 6 maanden gratis boekhouden: https://ap.lc/fcNtD
———————————————————
📔Startersbundel: De praktische gids voor startende ondernemers en de 4 meest gebruikte templates voor startend zzp'ers:
https://thehappyfinancial.com/e-books/
———————————————————
💌 Hoi,
Leuk dat je kijkt! Mijn naam is Marjan Heemskerk en ik blog en vlog over financiën. Aan de ene kant over personal finance, aan de andere kant voor ondernemers. Ik werk sinds 2008 als accountant (registeraccountant) en vanuit die ervaring ondernemers over hun financiën geadviseerd. Mijn doelstelling is om geldzaken leuk en begrijpelijk te maken.

YouTube Video VVVUOE5EY3pBY0NDYkZEV0VFNHNlX2xnLjBEQldYMjJYcDJB

Voorkom deze financiële valkuil

the happy financial 09/09/2024 20:00

Er is altijd wat paniek en onduidelijkheid over belasting betalen als je gaat zzp'en naast je loondienst baan. 

Want betaal je dan dubbel belasting? 
En betaal je meer belasting over je zzp inkomsten? 

Gelukkig allemaal niet waar. 

Wat er namelijk gebeurt, is dat je loondienst inkomen en je zzp winst bij je jaarlijkse belastingaangifte in Box 1 bij elkaar worden opgeteld. 
Over dit totale bedrag wordt je belasting in Box 1 berekend. 
Maar je hebt natuurlijk al een gedeelte betaald via je werkgever. 
De belasting via je werkgever wordt van je totale belasting afgetrokken. Bijvoorbeeld: je totaal te betalen belasting over een jaar is 15.000 euro. Via je werkgever heb je al 10.000 euro betaald. Dan hoef je nog maar 5.000 euro te betalen over je zzp winst. 

Niets dubbel betalen dus. 

Wil je nu precies weten hoeveel jij als parttime zzp'er aan belasting moet betalen, rekening houdend met je loondienst inkomen? 
Daar is speciaal de template 'parttime zzp' voor ontwikkeld. 
Die kun je nu downloaden via thehappyfinancial.com/templates

#parttimezzp #dubbelebelasting #veelbelasting #loondienst #belastingbetalen #thehappyfinancial #template"

———————————————————
💸Meer informatie over the happy financial en mijn blogs (+300) waarin ik financiën leuk en begrijpelijk maak:

✅Blog: http://thehappyfinancial.com
✅Instagram: https://www.instagram.com/thehappyfinancial/
✅LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marjanheemskerk/
✅TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMNXQGb9g/ 
✅Pinterest: https://nl.pinterest.com/happyfinancial/pins/
———————————————————
🔢 Template downloaden? 
https://thehappyfinancial.com/templates/ 
———————————————————
👩🏼‍🏫 Online college volgen? 
Kijk dan hier voor het programma: https://thehappyfinancial.com/online-colleges/
———————————————————
📊Gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het boekhoudpakket dat ik zelf ook gebruik kun je nu 15 maanden gratis proberen via deze link: https://ap.lc/pMplB

Ben je al langer ondernemer? Maak dan gebruik van deze link voor 6 maanden gratis boekhouden: https://ap.lc/fcNtD
———————————————————
📔Startersbundel: De praktische gids voor startende ondernemers en de 4 meest gebruikte templates voor startend zzp'ers: 
https://thehappyfinancial.com/e-books/ 
———————————————————
💌 Hoi, 
Leuk dat je kijkt! Mijn naam is Marjan Heemskerk en ik blog en vlog over financiën. Aan de ene kant over personal finance, aan de andere kant voor ondernemers. Ik werk sinds 2008 als accountant (registeraccountant) en vanuit die ervaring ondernemers over hun financiën geadviseerd. Mijn doelstelling is om geldzaken leuk en begrijpelijk te maken.

Er is altijd wat paniek en onduidelijkheid over belasting betalen als je gaat zzp'en naast je loondienst baan.

Want betaal je dan dubbel belasting?
En betaal je meer belasting over je zzp inkomsten?

Gelukkig allemaal niet waar.

Wat er namelijk gebeurt, is dat je loondienst inkomen en je zzp winst bij je jaarlijkse belastingaangifte in Box 1 bij elkaar worden opgeteld.
Over dit totale bedrag wordt je belasting in Box 1 berekend.
Maar je hebt natuurlijk al een gedeelte betaald via je werkgever.
De belasting via je werkgever wordt van je totale belasting afgetrokken. Bijvoorbeeld: je totaal te betalen belasting over een jaar is 15.000 euro. Via je werkgever heb je al 10.000 euro betaald. Dan hoef je nog maar 5.000 euro te betalen over je zzp winst.

Niets dubbel betalen dus.

Wil je nu precies weten hoeveel jij als parttime zzp'er aan belasting moet betalen, rekening houdend met je loondienst inkomen?
Daar is speciaal de template 'parttime zzp' voor ontwikkeld.
Die kun je nu downloaden via thehappyfinancial.com/templates

#parttimezzp #dubbelebelasting #veelbelasting #loondienst #belastingbetalen #thehappyfinancial #template"

———————————————————
💸Meer informatie over the happy financial en mijn blogs (+300) waarin ik financiën leuk en begrijpelijk maak:

✅Blog: http://thehappyfinancial.com
✅Instagram: https://www.instagram.com/thehappyfinancial/
✅LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marjanheemskerk/
✅TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMNXQGb9g/
✅Pinterest: https://nl.pinterest.com/happyfinancial/pins/
———————————————————
🔢 Template downloaden?
https://thehappyfinancial.com/templates/
———————————————————
👩🏼‍🏫 Online college volgen?
Kijk dan hier voor het programma: https://thehappyfinancial.com/online-colleges/
———————————————————
📊Gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het boekhoudpakket dat ik zelf ook gebruik kun je nu 15 maanden gratis proberen via deze link: https://ap.lc/pMplB

Ben je al langer ondernemer? Maak dan gebruik van deze link voor 6 maanden gratis boekhouden: https://ap.lc/fcNtD
———————————————————
📔Startersbundel: De praktische gids voor startende ondernemers en de 4 meest gebruikte templates voor startend zzp'ers:
https://thehappyfinancial.com/e-books/
———————————————————
💌 Hoi,
Leuk dat je kijkt! Mijn naam is Marjan Heemskerk en ik blog en vlog over financiën. Aan de ene kant over personal finance, aan de andere kant voor ondernemers. Ik werk sinds 2008 als accountant (registeraccountant) en vanuit die ervaring ondernemers over hun financiën geadviseerd. Mijn doelstelling is om geldzaken leuk en begrijpelijk te maken.

YouTube Video VVVUOE5EY3pBY0NDYkZEV0VFNHNlX2xnLlF2QnZ4elpIUndF

Paniek bij parttime zzp’ers

the happy financial 08/09/2024 18:00

Misschien vind je deze artikelen ook wel interessant

Wil jij ook direct goed aan de slag als zelfstandig ondernemer?

Download dan hier de startersbundel met het ebook ‘De Praktische Gids voor Startend Ondernemers’ en de 4 meest gebruikte Excel templates. Nu met 35% korting!