Heb je momenteel niet genoeg geld in kas om te investeren in jouw bedrijf? Denk dan niet direct dat dit niet mogelijk is. Nee, want misschien biedt een zakelijke lening uitkomst. Deze lening is uitermate geschikt voor langlopende investeringen. Denk hierbij aan een investering in machines, voertuigen of uitbreiding. Krijg je een bedrijfsleningtoegewezen? Dan wordt het bedrag meteen op jouw rekening gestort. Hierdoor kun je er direct mee investeren. Mogelijk klinkt dit jou als muziek in de oren. Helaas weet niet iedere ondernemer hoe hij aan een zakelijke lening komt. Geldt dit ook voor jou? Wij bieden je in deze tekst de helpende hand.
Geldverstrekker vinden
Voordat je een bedrijfslening aan kunt vragen, moet je allereerst een geldverstrekker vinden. Veel bedrijven richten zich hiervoor tot een bank. Vroeger was het inderdaad gebruikelijk om bij een bank aan te kloppen als je geld nodig had. Ook nu kun je hier nog steeds een zakelijke lening aanvragen. Je hoeft overigens niet per se meer naar een bank voor het aanvragen van een bedrijfslening. Nee, want je kunt je ook tot een online geldverstrekker richten.
Waarom je een zakelijke lening aanvraagt op het internet? Omdat dit de nodige voordelen met zich meebrengt. Allereerst kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week, een aanvraag indienen. Daarbij komt dat je de deur niet meer uit hoeft voor de aanvraag. Alles gebeurt namelijk volledig digitaal. Je dient de aanvraag in via de website en communiceert eveneens digitaal met de geldverstrekker. Ook voor het zetten van de handtekening onder de overeenkomst hoef je de deur niet uit. Dit maakt dat het aanvragen van een zakelijke lening tegenwoordig een fluitje van een cent is.
Wat heb je nodig bij een aanvraag?
Als je nog niet eerder een zakelijke lening hebt aangevraagd, weet je ongetwijfeld niet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom proberen wij het aanvraagproces hier kort toe te lichten. Zoals we hierboven al aangaven, moet je eerst een geldverstrekker vinden waarbij je een online aanvraag in kunt dienen. Dit kan bijvoorbeeld bij New10. Als je hier een zakelijke lening aanvraagt, moet je jouw bij- en afschrijving en jaarrekening uploaden. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk en vrijblijvend aanbod. Je bepaalt zelf of je hierop ingaat of het naast je neerlegt. Ga je op het aanbod in? Dan word je gevraagd om extra documentatie aan te leveren en betrokken personen toe te voegen. Als je tevreden bent, hoef je enkel nog jouw handtekening onder de lening te zetten.
Belangrijke aandachtspunten bij de aanvraag
Bij de aanvraag van een zakelijke lening ga je ongetwijfeld niet over één nacht ijs. Begrijpelijk, want geld lenen kost geld. Net als bij een persoonlijke lening betaal je ook over een zakelijke lening rente. Sommige ondernemers denken dat dit rentepercentage altijd even hoog is. Dit is een misvatting, want het percentage kan van tijd tot tijd verschillen. Daarbij komt dat geldverstrekkers soms ook verschillende rentepercentages hanteren.
Naast de rente doe je er goed aan om ook naar de looptijd van de lening te kijken. Kies je voor een zakelijke lening van New10? Dan is de maximale looptijd 5 jaar. Dit betekent dat je het geld binnen deze termijn terug moet betalen. Hoe langer de looptijd, des te lager jouw maandelijkse lasten. Daarnaast is het ook verstandig om goed naar de andere voorwaarden van een zakelijke lening te kijken.