BTW aangifte voor zzp'ers

Vanaf nu beschikbaar

Ik wil toegang

Is voor jou het doen van je eerste BTW aangifte iets waar je tegenop kijkt? Of heb je al meerdere keren BTW aangifte gedaan, maar vraag je je af of het allemaal goed gaat? Wil je in één keer op de hoogte zijn van de principes van BTW, de suppletie en de ICP aangifte? 

Zorg dan dat je deze online training over de BTW aangifte volgt. 

Je betaalt 35 euro ex BTW (42,35 inclusief BTW) voor toegang tot deze online training.

Inhoud van deze online traning

 • Wat is BTW eigenlijk?
 • Hoe verwerk ik de BTW op mijn in- en verkoopfacturen?
 • Hoe kan ik zo snel mogelijk BTW aangifte doen?
 • Welke meest voorkomende bijzonderheden zijn er ten aanzien van BTW?
 • Hoe weet ik of ik alles heb opgenomen in mijn BTW aangifte?
 • Wat doe ik als ik een fout heb gemaakt in mijn BTW aangifte? 
 • Hoe en wanneer doe ik een ICP aangifte? 
 • Wat moet ik opnemen in mijn administratie? 

Wat krijg je?

 • Een online, praktisch en direct toepasbaar online training van 7 modules. 
 • In eenvoudige bewoordingen worden de meest gebruikte BTW toepassingen behandeld. 
 • 7 modules met video’s en handouts. 
 • College van Marjan Heemskerk, registeraccountant met 15 jaar werkervaring. Verbonden als docent aan Nyenrode Business Universiteit. Twee maal ‘Docent van het Jaar’ (2019/ 2021).
 • Na aanschaf van deze online training krijg je direct toegang tot de online leeromgeving van the happy financial.  In deze online leeromgeving kun je het online college direct en zo vaak bekijken als je wilt. 
 • De online leeromgeving is minimaal 6 maanden na aanschaf voor jou beschikbaar. 

Praktisch

 • Prijs: 35 euro exclusief 21% BTW (42,35 euro inclusief BTW). 
 • Voorbereiding nodig: nee
 • Playback mogelijkheid: ja
 • Je hoeft niet ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel als ondernemer. Ook wanneer je van plan bent om een onderneming te starten, kun je deelnemen. Bewaar wel goed de factuur van de online training, zodat je deze kunt verwerken in je administratie zodra je je onderneming gestart bent. 
 • De online training is direct te zien in de online leeromgeving.

Deelnemers gingen je al voor

Wat deelnemers van eerdere online colleges zeiden

“Marjan, je doet het geweldig! Je bent heel duidelijk, je hebt een goede structuur en je hebt kennis van zaken.” – Karin

Kort, maar krachtig! Veel nuttige informatie gegeven en korte tijd. Uitstekend voor mensen die graag bij de kern blijven.” – Carla

“Het was erg leuk en leerzaam om aan het online college deel te nemen.”

“Super duidelijke uitleg! Veel verschillende onderwerpen besproken.” – Denice

“Ik vond de informatie heel duidelijk uitgelegd en een echt verlengstuk van jou social media kanalen. Ik luister en kijk altijd graag naar jouw filmpjes. Zeker voor een startende ondernemer is er veel duidelijk geworden. Ik werk nu 2 jaar voor mijzelf en ik heb ook nieuwe dingen gehoord. Ik durf nu met meer zelfvertrouwen ook zelf mijn boekhouding te doen.” – Shirley

Veelgestelde vragen over deze online training

Is voorbereiding nodig?

Nee, voorbereiding is niet nodig. Je kunt deze online training volgen op ieder tijdstip en zo vaak als je wil. 

Kan ik vragen stellen? 

Het is niet mogelijk om vragen te stellen. Ik heb deze training gemaakt op basis van de meest gestelde vragen die ik afgelopen jaren van ondernemers heb gekregen. Grote kans dus dat jouw vraag al wordt beantwoord in deze training. In de online leeromgeving is het mogelijk om via boards vragen te stellen aan de community en van elkaar te leren. 

Ik heb nog geen bedrijf, kan ik deze training volgen?

Ja, ook voor ondernemers die nog niet gestart zijn of nog geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel is het mogelijk om deze online training te volgen. Bewaar de factuur goed. Deze mag je namelijk als zakelijke kosten opnemen in je administratie zodra je je onderneming gestart bent. Ook de BTW mag je terugvragen. De tijd die je besteedt aan deze online training, telt bovendien mee voor je urencriterium.

Wanneer is deze online training NIET geschikt voor mij?

Deze training legt de basis van de BTW aangifte uit. Ik ga niet heel specifiek of langdurig in op bijvoorbeeld de One Stop Shop Regeling, BTW verlegd of andere uitzonderingssituaties. Deze training is gericht op de meest voorkomende, reguliere BTW aangiftes.

Kan ik direct beginnen?

Je krijgt direct na aanschaf de link om in te loggen in je online leeromgeving. Kijk ook even in je spam box als deze niet is binnengekomen. Gaat er toch iets niet goed. Stuur mij dan een bericht op info@thehappyfinancial.com

Ik onderneem al langer, is deze training dan ook nuttig?

Jazeker! Ook voor de ‘meer gevorderden’ ondernemers is deze training interessant. Ik behandel bijvoorbeeld ook de meest voorkomende bijzonderheden die voor jou nuttig kunnen zijn. 

Ik besteed mijn boekhouding uit, voegt de training dan iets toe?

Ja! Met de tips die je krijgt tijdens ben je goed op de hoogte van de verschillende regelingen. Je boekhouder is ook afhankelijk van wat jij hem of haar vertelt. Hierdoor weet jij als ondernemer waar je op moet letten zodat je dit tijdig bij je boekhouder kunt aangeven. En heel eerlijk: als ondernemer wil je toch ook zelf op de hoogte zijn?

Kun je mijn BTW aangifte controleren? 

Nee, de doelstelling van deze training is het geven van (veel) informatie over BTW en je BTW aangifte. Ik leg uit hoe je de aangifte kunt invullen en waar je op moet letten. Je bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het doen van een correcte en tijdige BTW aangifte (ook al heb je dit uitbesteed aan je boekhouder!).