Een bedrijf starten - maar wat dan

Beschikbaar vanaf maart 2023

Je wil je eigen bedrijf starten. Maar je hebt eerlijk gezegd geen idee wat je wil gaan doen. Je weet dat je wil ondernemen, maar je hebt nog niet helemaal helder wat je wil gaan doen. Want hoe weet je waar de markt op zit te wachten? Wat zijn je rechten en plichten? Hoe zit het met de belastingen? Wanneer moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

In dit inspirerend college vertel ik je over de mogelijkheden die je hebt als potentieel ondernemer. Als je nu écht wil doorpakken en eigen baas wil worden, is dit het college voor jou.  

Je betaalt 35 euro ex BTW (42,35 inclusief BTW) voor toegang tot dit online college. 

Inhoud van dit college
 • Wat is een goed verdienmodel? 
 • Hoe kom ik erachter of er vraag is naar wat ik wil aanbieden? 
 • Wat moet ik regelen als startend ondernemer? 
 • Wanneer moet ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel? 
 • Met welke belastingen krijg je te maken?
 • Hoeveel moet je opzij zetten voor de belasting?
 • Welke belastingvoordelen zijn er?
 • Is de Kleine Ondernemersregeling (KOR) iets voor mij?
  Wat krijg je?
  • Een online, praktisch en direct toepasbaar online college van 60 minuten. 
  • College van Marjan Heemskerk, registeraccountant met 14 jaar werkervaring. Verbonden als docent aan Nyenrode Business Universiteit. Twee maal ‘Docent van het Jaar’ (2019/ 2021).
  • Het college is direct na aanschaf te downloaden en zo vaak terug te bekijken als jij wil. 
  Praktisch
  • Duur: 1 uur
  • Prijs: 35 euro exclusief 21% BTW (42,35 euro inclusief BTW). 
  • Voorbereiding nodig: nee
  • Playback mogelijkheid: ja
  • Je hoeft niet ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel als ondernemer. Ook wanneer je van plan bent om een onderneming te starten, kun je deelnemen. Bewaar wel goed de factuur van het online college, zodat je deze kunt verwerken in je administratie zodra je je onderneming gestart bent. 
  • Het online college is direct te downloaden.

  Deelnemers gingen je al voor

  Veelgestelde vragen over dit online college 
  Is voorbereiding nodig?
  Je hoeft niets voor te bereiden. Het online college is 60 minuten. Er komt ontzettend veel informatie op je af tijdens dit college. Zorg dus dat je in een rustige ruimte zit met een goede internetverbinding. Heb al pen en papier bij de hand zodat je direct kunt meeschrijven.
  Kan ik vragen stellen? 
  Het is niet mogelijk om vragen te stellen. Ik heb dit college gemaakt op basis van de meest gestelde vragen die ik afgelopen jaren van ondernemers heb gekregen. Grote kans dus dat jouw vraag al wordt beantwoord in dit college. 
  Ik heb nog geen bedrijf, kan ik dit college volgen? 
  Ja, ook voor ondernemers die nog niet gestart zijn of nog geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel is het mogelijk om dit online college te volgen. Bewaar de factuur van dit online college goed. Deze mag je namelijk als zakelijke kosten opnemen in je administratie zodra je je onderneming gestart bent. Ook de BTW mag je terugvragen. De tijd die je besteedt aan dit college, telt bovendien mee voor je urencriterium.
  Kan ik het college direct kijken? 
  Je krijgt direct na aanschaf van het college de downloadlink. Kijk ook even in je spam box als deze niet is binnengekomen. Gaat er toch iets niet goed. Stuur mij dan een bericht op info@thehappyfinancial.com
  Ik onderneem al langer, is het college dan ook nuttig?
  Jazeker! Ook voor de ‘meer gevorderden’ ondernemers is dit college interessant. Ik behandel bijvoorbeeld ook de meest voorkomende bijzonderheden die voor jou nuttig kunnen zijn. 
  Ik besteed mijn boekhouding uit, voegt dit college dan iets toe? 
  Ja! Met de tips die je krijgt tijdens dit college ben je goed op de hoogte van de verschillende regelingen. Je boekhouder is ook afhankelijk van wat jij hem of haart vertelt. Door dit college weet jij als ondernemer waar je op moet letten zodat je dit tijdig bij je boekhouder kunt aangeven. En heel eerlijk: als ondernemer wil je toch ook zelf op de hoogte zijn?

  Kun je mijn BTW aangifte of aanfifte Inkomstenbelasting controleren? 

  Nee, de doelstelling van dit online college is het geven van (veel) informatie over belastingen en administratie. Ik leg uit hoe je de aangifte kunt invullen en waar je op moet letten. Je bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het doen van een correcte en tijdige BTW aangifte en aangifte Inkomstenbelasting (ook al heb je dit uitbesteed aan je boekhouder!).