My week in pictures #17

Deze week een lange, drukke werkweek met alleen maar vergaderingen en cursussen. O nee geintje: Ik ga naar Dubai!! Natuurlijk volgt een uitgebreid reisverslag over deze trip, maar in het kader van: ‘Waarom 1 blog schrijven als het er ook 2 kunnen zijn?’ hierbij alvast de highlights. 

Zondag 29 januari

Ik ga mijn man alvast naar Schiphol brengen, ik volg zelf dinsdag pas. Maar dat komt goed uit, want er moet eerst nog gewerkt worden voor allebei. Martijn heeft een conferentie in Dubai en ik heb nog een lange lijst op het werk liggen (geen to do lijst, zoals je deze week hebt kunnen lezen).

Maandag 30 januari

Alle financials onder jullie zullen weten dat 31 januari altijd een redelijk heilige datum is. 31 januari is namelijk de laatste dag dat de jaarrekeningen gedeponeerd mogen worden bij de kamer van koophandel. En dan bedoel ik jaarrekeningen 2015 (echt waar, 13 maanden na dato!). Ieder jaar weer neem ik mezelf voor om hier geen stress van te hebben, maar dat blijkt een hopeloze missie. Volgend jaar beter.

Dinsdag 31 januari

In de ochtend nog even werken, en met de deadline in zicht, toch wel een stressvolle dag. Gelukkig vertrekt mijn vliegtuig hoe dan ook, dus dat ik een mooie stok achter de deur (naast de KvK die de deur dicht gooit, maar goed).

Ik ben on my way to DUBAI!! Er komt natuurlijk nog een volledig verslag van Dubai op mijn blog, maar wel alvast de highlights.

Ik kom midden in de nacht in mijn eentje aan in Dubai en krijg super netjes een ‘vrouwentaxi’ aangewezen. Met vrouwelijke chauffeur en roze dak. Goed geregeld Dubai!

Woensdag 1 februari

Martijn is vandaag nog aan het werk, dus ik moet mezelf vermaken. Absoluut niet erg, want er is meer dan genoeg te doen. Omdat ik denk dat Martijn er minder aan vindt om naar de Dubai Mall te gaan, besluit ik dat dat mijn hoofddoel van de dag wordt.

De Uber zet me er netjes af en punt 1 op mijn planning is lunch. Omdat we een beetje (heel) laat zijn hebben we ontbijt gemist en zoals iedereen weet: ik eet de hele dag door, dus ik heb ontzettende honger.

De rest van de middag struin ik rond in de Dubai Mall, de Souk en bij de Burj Kalifa. Wow, wat mooi allemaal!

Burj Khalifa is met 828 meter het hoogste gebouw van de wereld. En ook te groot voor mijn foto

 

In de avond gaan we terug naar de Burj Khalifa voor de fonteinen show. Show is iedere avond om het half uur en de grootste ter wereld (nog groter dan die in Vegas). We gaan eten bij een Libanees restaurant en heb mijn tweede portie hoemoes op (onder andere, niet alleen maar).

Goed eten is belangrijk… voorgerecht hoemoes, baba ganoush en tabouleh. De mixed grill volgt nog…
Fontein show! Zoals alles hier.. gigantisch!

Donderdag 2 februari

We doen eerst een hotel wissel en gaan dan naar de oude stad. Op naar de souks!


Heerlijk eten bij Arabian Tea House, waar Martijn de volgende dag hartstikke ziek van wordt. Maar dat wisten we toen nog niet, dus het was top!

Yummie falafel!!

Met het pontje gaan we de creek over. Wat in Nederland gepaard zou gaan met vijf minuten safety instructions, is hier gewoon een sloepje waar je op geperst wordt en snel naar de overkant gaat.

Pontje Dubai style

Vrijdag 3 februari

Yes! Vandaag mag ik eindelijk op mijn kameel rijden. Iedereen die me vorige week gesproken heeft, weet dat ik hier al die tijd al naar uit kijk!

Met een Toyota Land Cruiser rijden we door de woestijn. Dune bashen is echt super gaaf! De woestijn is veranderd in een grote speelbak van zand.

Desert safari

En dan staat Hetty, mijn kameel daar! Meer over mijn avontuur met Hetty volgende week in mijn blog ‘the happy financial in Dubai’. Maar: amazing!

Hetty de kameel

Zaterdag 4 februari

Onze laatste dag in Dubai alweer. Morgenochtend vroeg vliegen we terug. Voor vandaag heb ik een high tea gereserveerd op de 122e verdieping in de Burj Khalifa. Dat is nog eens een view!

View from the top @Burj Khalifa

Aanstaande woensdag staat het uitgebreide verslag van de Dubai trip online!
Follow my blog with Bloglovin


One thought on “My week in pictures #17

  1. […] want heb ook nog wat belangrijke dingen af te handelen op mijn werk, zie ook mijn vorige ‘My w... thehappyfinancial.com/happy-financial-dubai

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*