Vanaf nu gaat alles anders!

Maandenlang heb ik er naar uitgekeken dat ik fulltime aan de slag kon voor the happy financial. Ik keek echt uit naar het ondernemersbestaan. Inmiddels ben ik een tijdje bezig en besef ik dat ik nog steeds in dezelfde work-modus zit als daarvoor. Dat is niet de reden dat ik ben gaan ondernemen! Daarom: vanaf nu gaat alles anders!

Mijn ondernemersdroom

De laatste maanden van mijn bestaan als werknemer was ik vooral aan het dromen van het fulltime ondernemerschap. Ik had er zoveel zin in!

Bovendien zou ik ook eindelijk wat meer tijd over hebben. Want naast mijn baan als accountant was ik dag en nacht bezig met the happy financial.

Ik zag het dus helemaal voor me: eindelijk wat tijd over én nog belangrijker: de ruimte om de dingen aan te pakken zoals ik ze voor ogen zag.

Ondernemen: de realiteit

Inmiddels ben ik een paar maanden onderweg en is het tijd om even stil te staan. Want ik ben tot de conclusie gekomen dat ik alleen maar doorraas op dezelfde manier.

Ideeën die ik had om mijn business verder te helpen groeien, heb ik nog steeds niet uitgevoerd. Simpelweg omdat de tijd blijft ontbreken.

Meer, meer, meer

Ik ben de laatste maanden alleen maar meer gaan doen. Naast het bloggen ben ik gaan vloggen en post iedere week een video. Leuke opdrachtgevers komen naar me toe en ik krijg steeds meer samenwerkingen.

Kortom: allemaal ontzettend leuke dingen, maar helpen deze dingen mij in de juiste richting? En zijn het de dingen die ik voor ogen had als ondernemer?

Want op dit moment is het vooral zo dat ik keihard aan het werk ben, zonder duidelijk doel en richting. En daarmee heb ik het gevoel dat ik weer terug bij af ben. Weer gewoon een werknemer met deadlines, to do lijsten en werkdruk.

Bovendien heb ik het idee dat ik ook dingen mis, dingen die mijn business juist verder gaan helpen. Ik ben zo gericht om die productie te leveren, dat ik vergeet om me heen te kijken naar wat er nog meer speelt of kansen die er liggen. Zonde dus.

Waarom ben ik gaan ondernemen?

Tijd dus om na te gaan wat voor mij ook alweer de motivatie was om te gaan ondernemen en daar ook actie op te ondernemen.

Belangrijk voor mij is heel duidelijk de vrijheid die je hebt als ondernemer. Deze vrijheid heb ik de laatste tijd nauwelijks gemerkt, want ik was vooral druk met afspraken en deadlines.

Daarnaast was het voor mij heel belangrijk dat ik wat meer kon genieten van de dingen die ik deed. Door mijn strakke content kalender en vele blogs en video’s (inmiddels post ik vier keer in de week nieuwe content), voelt het voornamelijk als massa productie.

De fun was eraf en het was voor mij vooral belangrijk om zoveel mogelijk blogs op tijd online te krijgen, in plaats van te kijken naar wat ik leuk vind om over te bloggen.

Tijd om alles te veranderen

Normaal ben ik van het leven naar een bepaald moment toe, in dit geval nieuwjaar. Dat zou een logisch moment zijn om vanaf dat moment alles anders aan te pakken. Maar aan de andere kant dacht ik: ‘Nee, ik moet hier nu iets mee doen en niet nog een maand zo doorgaan.’

Daarom resolute stappen om mijn ondernemersdroom meer uit te laten komen. Ik ga bijvoorbeeld de frequentie van mijn blogs terugschroeven. Op maandag komt My week in pictures online, op woensdag een nieuwe video en op vrijdag een blog over financiën (personal finance / ondernemers).

En vooral: meer genieten van alle leuke dingen die op mijn pad komen.

De praktische uitvoering daarvan ben ik nog aan het uitvinden. Een gedeelte zal ik nooit kunnen veranderen, maar ga wel zover mogelijk komen. Kleine praktische stappen zoals mijn agenda niet van voor tot achter volplannen, maar ook ruimte laten om te brainstormen, moeten me hierbij gaan helpen.

En nu?

Voor mijzelf is dit een belangrijke stap in mijn eigen ontwikkeling als ondernemer. Ik leer iedere dag bij en loop ook iedere dag tegen bepaalde dingen aan. Is mijn verhaal voor jou herkenbaar? Hoe ben jij hiermee omgegaan? Heb je nog tips? Ik hoor ze graag!


6 thoughts on “Vanaf nu gaat alles anders!

 1. Hanneke Beantwoorden

  Herkenbaar verhaal, maar voor mij vooral dat ik naast mijn baan dag en nacht met mijn blog bezig ben. Gelukkig heb ik inmiddels één vrije dag om echt aan mijn blog te werken, dit verlaagd de druk in de rest van de week wat. Maar ruimte om goed na te denken hoe ik echt kan groeien… Wanneer is het vakantie?

  1. Marjan Beantwoorden

   Hi Hanneke,

   Hier hebben inderdaad zoveel mensen last van. Omdat je zo graag vanalles wilt doen en overal ja op zegt, heb je onvoldoende tijd kom echt na te denken en te bekijken waar je echt van groeit. Dat is voor ondernemers, maar ook voor werknemers hetzelfde inderdaad. Zeker als je meerdere ballen tegelijk hoog wil houden. Ik zou vooral naar de lange termijn blijven kijken, wat maakt jou gelukkig en hoe kun je dat nog meer bereiken? Succes! Dank je wel voor je reactie.

   Liefs, Marjan

 2. Maartje Beantwoorden

  Hoi Marjan, Wat goed dat je even een stapje terug hebt gedaan om de situatie te bekijken en na te denken. Ik denk dat zolang je dat kan het hoe dan ook wel goed komt en je geen kansen laat liggen. 🙂
  Wel doet het met heel erg denken aan het boek Powervrouwen van Julia Pimsleur.
  Heel andere sector waar zij in werkt en andere doelen maar ze leert je wel kritisch kijken naar wat je wilt en wat je wilt bereiken.
  Ze vertelt zelfs heel eerlijk over het falen van haarzelf als ondernemer en hoe ze het nu wel gemaakt heeft.
  Wellicht ken je het al, probeer anders de tijd te maken om het te lezen 😉

  Groetjes Maartje

  1. Marjan Beantwoorden

   Hi Maartje,

   Dank je wel voor de tip! Kende het boek nog niet, maar lijkt me zeker een goede.
   Ik heb hem op mijn verlanglijstje gezet (voor na No Spend November haha).
   Het is super als mede-ondernemers ook eerlijk zijn over hoe het echt is in plaats van alleen de fantastische verhalen.
   Waarheid is dat het keihard werken is en dat periodieke reflectie echt wel nodig is.
   Ben nu al blij met mijn besluit om minder blogs te schrijven.
   Merk dat ik veel meer aandacht kan besteden aan het schrijven en daardoor veel leukere blogs schrijf.

   Dank je wel voor je reactie!

   Liefs, Marjan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*