the happy financial in Singapore

Veel reizen naar Azië beginnen in Singapore. Maar het merendeel van de reizigers slaat deze stad over. Maar Singapore is echt de moeite waard om een paar dagen rond te lopen. In deze blog voor mij de highlights. 

Mijn vader zat voor zijn werk heel veel in Singapore en een paar keer mocht ik mee. Deze trip was dus grotendeels een feest van herkenning. En een kleine deceptie, zoals je straks kunt lezen.

Eten en drinken

Een travel post zonder te beginnen met eten en drinken past natuurlijk niet bij the happy financial. Singapore draait gelukkig om eten, drinken (en shoppen). Je snapt dat dit voor mij klinkt als het paradijs.

Eten en drinken heb je in allerlei vormen, maten, kleuren, hoeveelheden, keukens. Echt alles is te krijgen, op ieder moment van de dag.

Maar: In Singapore kan snacken van sateetjes niet ontbreken. Je bestelt je saté, rijst, groente en drinken bij verschillende kraampjes en gaat gezellig zitten.

Toen we met de hele familie naar Singapore gingen (lang geleden), aten we vaak bij Foodcourts (Hawker Centres). Dit zijn (vaak ondergrondse) ruimtes met alleen maar eettentjes. Voordeel is dat de keuze gigantisch is (wel handig met lastige eters zoals bij ons in de familie). En de kosten zijn minimaal.

singapore, foodcourt
Eten bij een Foodcourt

Sjiek de friemel thee drinken doe je bij TWG. Als je problemen hebt met keuzes maken, is dit misschien niet the place to be, want je krijgt een menukaart voor de thee met ruim 600 keuzes! De keuzes voor een bijpassen taartje is dan weer zo gemaakt.

thee, TWG, singapore
Keuzes, keuzes, keuzes bij TWG

To do 

Eén van de nieuwe attracties in Singapore, die er nog niet was toen ik er in het verleden was geweest, waren the gardens by the bay. Super mooi aangelegde tuinen met kassen voor tropische planten.

Singapore, gardens by the bay
Ik lach, maar eigenlijk ben ik hier aan het smelten van de hitte
singapore, garden by the bay
Gardens by the Bay

Afkoelen doe je in een van de vele rooftop swimming pools.

Rooftop swimming pool
Rooftop swimming pool

’s Avonds is het super mooi om de zonsondergang te zien vanaf het Marina Bay Sands Hotel.

Singapore by night, view from Marina Bay Sands
Singapore by night, view from Marina Bay Sands

 

Singapore by night
Singapore by night

De desillusie

Ik ben wel een illusie armer geworden na deze Singapore trip. Vanuit het verleden had ik namelijk in gedachte dat de Merlion (het nationale beeld, half zeemeermin, half leeuw), gigantisch was. Toen ik hem deze zomer nog een keer zag, vond ik het maar een mini beeldje en was ervan overtuigd dat ze de Merlion die ik nog kende uit mijn jeugd hadden vervangen door dit nep-exemplaar.

Mini Merlion
Mini Merlion

Shoppen

Singapore staat natuurlijk bekend om de shopping cultuur. Winkels zijn 24/7 geopend. Shopping malls zijn zo groot als je in Nederland gewend bent in een hele stad. Een gunstige koers zorgde er ook voor dat the happy financial nog wat kleding kon inslaan. Waarmee ik niets anders kan zeggen dan: Singapore = top!

the happy financial, helemaal happy tijdens het shoppen
the happy financial, helemaal happy tijdens het shoppen

Follow my blog with Bloglovin


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*