the happy financial in Schotland!

Veel eten, schapen, whisky, wandelen en regen, heel veel regen. Conclusie: Schotland is echt he-le-maal geweldig! Met deze foto’s neem ik je mee naar wat voor mij de highlights zijn van deze mini-break in Schotland, begin deze zomer. 

Edinburgh

Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar de stad met de onuitspreekbare naam: Edinburgh. Edinburgh is echt een hele relaxte stad, zeker de moeite waard. Iedereen maakt wel een praatje met je. En omdat net dat weekend de uitslag bekend was waarbij de Britten kozen voor een Brexit, was iedereen daar vooral mee bezig.

Highlights in Edinburgh: Ontbijt, lunch, diner. Tijdens het ontbijt is het belangrijkste onderwerp: Waar zullen we straks gaan lunchen? En tijdens de lunch vragen we ons hetzelfde af, maar dan over het diner.

Een paar aanraders:

the happy financial in schotland
Clarinda’s tearoom: Je eerste ontbijt in Schotland moet natuurlijk wel een full Scottish Breakfast zijn.

 

the happy financial in schotland
Clarinda’s tearoom: Kijk eens wat een top servies

Grappig: Schotten hebben een andere definitie van lekker weer. Het was daar ongeveer 15 graden, dus ik zat daar in mijn lange broek, trui en jasje. Terwijl de gemiddelde Schot in een korte broek en t-shirt rondliep, want ‘het is toch lekker warm’. Ehm, okee.

the happy financial in schotland
De oudste pub van Edinburgh

Inverness

Inmiddels iets meer op de kaart gezet door de serie Outlander (ja, ik ben fan), maar verder een kleinere stad in het noorden. Inverness ligt aan het meer van Loch Ness. De bedoeling was ook om het monster nu echt te gaan zien. Maar een klein stuurfoutje (is ook lastig links rijden), en we waren gestrand met een lekke band van onze huurauto. En waar verder alles goed geregeld was in Schotland, duurde het hier toch een hele dag (ja, echt 24 uur), voordat we weer op pad waren. Nessie moest maar even wachten.

the happy financial in schotland
Wandeling # zoveel
the happy financial in schotland
Café Eighty2: In Schotland weten ze wel hoe ze gebakjes moeten maken

Wel hebben we in die buurt echt de meest fantastische wandeling ever gemaakt naar de Fairy Pools. Pinterest op Schotland en dit is het eerste dat je ziet. Alleen hadden wij iets meer regen dan de idyllische plaatjes laten zien. Voordat ik boven was, was ik echt helemaal doorweekt. Lief lachen, snel een foto maken en weer naar beneden gerend. Een goed regenpak is in Schotland, ook in de zomer, echt geen overbodige luxe.

the happy financial in schotland
Bovenop fair pools – doorweekt, maar happy
the happy financial in schotland
Zoveel kastelen in Schotland, blijft mooi
the happy financial in schotland
Joehoe, hier sta ik!

Isle of Skye

De laatste en mooiste stop van onze vakantie, is het grootste eiland aan de west kant van Schotland. Geen internet, geen telefoonbereik, geen snelweg, wel heel veel schapen. We hadden een huisje gehuurd, dat, eenmaal gevonden, want het lag nogal achteraf, super schattig bleek. ’s Ochtends stonden de schapen bij het raam en er was verder geen mens.

the happy financial in schotland
Schaap aan de yoga
the happy financial in schotland
Portree, de grootste stad op Isle of Skye
the happy financial in schotland
Wandelen in Schotland: zeker doen!

Ik had misschien iets beter op de kaart moeten kijken, want Isle of Skye ligt op dezelfde hoogte als Alaska. En het was er dus koud. En ik had te weinig kleren bij me. Dus dan doe je wat de Schotten zelf ook doen: pie eten en Whisky drinken (okee, nippen).

the happy financial in schotland
PIE en nog meer PIE

Fin

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*