the happy financial in Kaunas, Litouwen

Kaunas stond al lange tijd met stip bovenaan mijn Wanderlust Wishlist. Just kidding, ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Maar deze zomer gingen vrienden trouwen in Kaunas, dus mooie gelegenheid om deze stad in Oost-Europa te onderzoeken. 

The Wedding

De reden voor onze komst naar Kaunas was dus de bruiloft. Hij komt uit Mexico, zij uit Litouwen en ze wonen in Brussel, hoe multiculti wil je het hebben? En het feest was een goede weerspiegeling van beide culturen. Ik ontdekte al vrij snel dat zowel in Mexico als Litouwen drank het belangrijkste was op een bruiloft. Maar ook het eten was top geregeld. Mooi bruidspaar, gezellige gasten. Kortom, een zeer geslaagd feest.

bruidspaar, bruiloft, kaunas, litouwen
het gelukkige bruidspaar
Eten, bruiloft, litouwen, kaunas
erg belangrijk voor the happy financial 😉 goed eten
dessert, toetje, bruiloft, litouwen, kaunas
dessert was echt to die for!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jurk, dress, wedding, bruiloft, Kaunas, Litouwen
Bruiloftsjurk, mooi paar keer aangehad dit seizoen, lees mijn eerdere blog waarom

De dag na de bruiloft was een boot tour geregeld op een meertje vlakbij. Daar zat iedereen met z’n brakke hoofd. En ik denk dat het door dat brakke hoofd kwam, dat ik toch gegeten heb van de Litouwse lekkernij, namelijk gefrituurd brood. Ja echt, ze snijden casino witbrood in vieren en gooien dat in de frituur. Je krijgt het serieus overal bij. Maar zonder kater, geen aanrader.

boot, Kaunas, litouwen, kater
op de boot in Kaunas

Kaunas zelf

Kaunas zelf is een kleine stad, ondanks dat het de tweede stad van Litouwen is. De hoofdstad Vilnius heb ik overgeslagen, maar schijnt zeker de moeite waard te zijn. Litouwen is verder een heel vriendelijk land, nog helemaal niet toeristisch (ik gaf de taxi chauffeur bijvoorbeeld een beetje fooi waarop hij heel verbaasd reageerde, ‘are you sure?’), ook wel een keer fijn.

Zoals altijd speelt eten een hoofdrol bij een trip van the happy financial. De specialiteit (naast het gefrituurde brood), waren aardappelen en aardappelen en aardappelen. Ieder gerecht waar een aardappel bij, op of in kan, werd geserveerd met een deze koolhydratenbom. Bij de bietensoep (wel erg lekker trouwens), krijg je gewoon drie gekookte aardappelen. Erg bekend zijn ook de zeppelins, grote ballen van aardappelen, wel of niet gevuld. Laat ik het zo zeggen: Als je geen aardappel eter bent in Litouwen, moet je wel even zoeken voordat je iets te eten hebt.

aardappelen, eten, Kaunas, Litouwen
aardappelen eten in Kaunas – Old Town

Voor het ontbijt vond ik aardappel toch niet zo geschikt, dus op zoek naar een koffie tentje waar ze ook heerlijke yoghurt hadden, kwam ik bij the Green Café terecht.

Ontbijt, cafe, koffie, yoghurt, chia
Ontbijt @ the green café, Kaunas

Het oude gedeelte van de stad is ook hartstikke leuk, mooi om doorheen te wandelen. Vlakbij het kasteel is een versmarkt. Omdat Kaunas niet zo groot en lekker overzichtelijk is, heb je de stad na een dag toch wel echt gezien.

Kasteel, Kaunas, Litouwen
mooi poseren voor een kasteel (Kauno pilis), vlakbij ook een grote markt met allemaal vers eten, super!

Kaunas, zeker een relaxte stad! Deze trip heeft er ook voor gezorgd dat ik Oost-Europa wat meer op mijn radar heb en graag nog een keer terug wil naar dit deel van Europa. Dus: alle tips zijn welkom!

Follow my blog with Bloglovin


One thought on “the happy financial in Kaunas, Litouwen

  1. […] weekendje weg! Lekker naar Brussel! Meet up met vrienden (van de bruiloft in Kaunas, eerder ook al o... thehappyfinancial.com/the-happy-financial-in-brussel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*