Online shoppen is echt veel goedkoper

Ik ben echt een online shopper. Geloof het of niet, maar ik heb eigenlijk een ontzettende hekel aan winkelen in de stad. En ik ben er nu ook nog eens achter dat online shoppen veel goedkoper is dan winkelen in de stad. Win-win lijkt me. 

Mijn moeder: über-shopper

Veel mensen denken dat ik, net als veel vrouwen, van winkelen houd. Maar je doet mij er gewoon echt geen plezier mee.

Vooral mijn moeder kan dit niet begrijpen, want dat is echt een über-winkelaar. Mijn moeder kan uren non-stop winkelen en kan zelfs bij de meest suffe winkels leuke dingen scoren. Als er een WK shoppen zou zijn, zou mijn moeder zeker in de top 3 terecht komen.

Mijn aversie tegen winkelen

Wat dat betreft ben ik echt het tegenovergestelde. Ik ga alleen winkels in waarvan ik zeker weet dat ik ze leuk vind, dus dat zijn een winkel of drie denk ik.

Binnen twee minuten heb ik gezien of er iets leuks hangt of dat ik weer rechtsomkeert kan maken (mijn moeder is op dat moment nog steeds bij rek 1).

Als je mij eenmaal in een pashok hebt, moet je me ook vooral zoveel mogelijk kleding toegooien, want de kans is klein dat ik in een volgende winkel mezelf wéér helemaal ga omkleden.

Voordeel is dan wel dat ik meteen alles koop wat goed past. Helemaal geslaagd bij die ene winkel ben ik dan ook helemaal klaar. Wat mij betreft gaan we dan naar huis.

Het is veel duurder

Mijn manier van winkelen is waarschijnlijk best efficient, vooral omdat ik zo’n twee a drie keer per jaar ga. Het enige wat het nadeel is, is dat ik vooral niet op de prijskaartjes kijk door deze methode. Ik ben blij dat het goed zit, dat ik iets leuks gevonden heb en dat ik klaar ben.

Kortom: ik kom er bij de kassa pas achter wat het kost.

Online shoppen is heaven

Online shoppen kan ik dan weer een stuk beter. Ik kan makkelijk filteren op pasvorm, kleur, maar ook zeker op bedrag. En op de een of andere manier doe ik het dan wel. Als ik aan het online winkelen ben, is prijs een belangrijke factor.

Ook koop ik dan echt niet zoveel als dat ik doe wanneer ik in een échte winkel sta. Bovendien is de kans veel groter dat ik spullen terugstuur, waardoor ik nog minder uitgeef.

Waarom dan?

Maar waarom let ik tijdens het online shoppen wel zo duidelijk op de prijs en tijdens het écht winkelen niet? Ik denk dat het een combinatie is.

Impulsaankopen

Tijdens het shoppen ga je ook op in het moment, je hebt een winkel tot je beschikking waar allerlei leuke dingen hangen die je allemaal kan passen. Zodra je een leuk setje gevonden hebt, wil je dat vaak ook hebben. Online ziet toch alles er minder uit en bestel je het minder.

Filteren op prijs

Online heb je de mogelijkheid om te filteren op prijs, waardoor je de duurdere dingen waarschijnlijk niet eens ziet. Zo kom je ook niet in de verleiding.

En jij?

Heb jij hier ook last van? Wat zijn volgens jou redenen waarom je online beter op de prijs let dan offline shoppen? Of heb je hier juist helemaal geen last van? Ik ben benieuwd!

the happy financial


4 thoughts on “Online shoppen is echt veel goedkoper

 1. Soraya Beantwoorden

  Online kun je makkelijker zien wat een algemene kortingsbon voor effect op de prijs heeft. Het nadeel van online shoppen is dat je goed kunt zien of iets zal passen. Het retourneren is niet altijd makkelijk…

  Ik geef de voorkeur aan beide. Het geeft me beide veel plezier en het maakt voor mijn portemonnee geen verschil. Ik heb een makkelijke maat en altijd wel voordeel van een spaarsysteem of een actie ;).

  1. Marjan Beantwoorden

   Hoi Soraya,

   Dank je wel voor je reactie!

   Het voordeel van de kortingsbon is inderdaad ook een goede!
   Hoef je zelf niet te rekenen en je ziet het meteen.

   Ik blijf het ook jammer vinden dat je voor een aantal webshops nog bizar veel retourkosten moet betalen.
   De laatste tijd kijk ik daar ook bewuster naar.
   Moet ik volledige retourkosten betalen, dan zoek ik wel ff verder.

   Liefs, Marjan

 2. Nynke Beantwoorden

  Super interessant onderwerp! Ik snap je punten heel goed!
  Ik vind echter online shoppen echter verleidelijk en daardoor ook duurder.
  Maar er zijn super veel mensen die, net als jij, liever niet te winkelen gaan.
  Met moeite het pashokje in hihi.
  Ik ben daar niet één van 😉

  1. Marjan Beantwoorden

   Hi Nynke,

   Dank je wel voor je reactie. Jij bent dat inderdaad meer iemand die met mijn moeder mee kan haha :).

   Maar voor de ene is online shoppen idd duurder. Ik filter bv vaak op prijs, zodat ik de duurdere dingen niet eens te zien krijg, dus dan is het kiezen ook weer makkelijker ;).

   Liefs, Marjan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*