Ongebruikelijke investeringsmogelijkheden

Bij investeren denk je vaak snel aan beleggen in aandelen. Maar er zijn ook hele andere mogelijkheden. Ik geef je drie investeringsmogelijkheden waar je zelf misschien niet meteen aan denkt. 

1. Aflossen van je schulden

Ik hoor je al denken: ‘Komt ze weer, met het aflossen van schulden. Dat is toch geen investering?‘. Maar het aflossen van je schulden is zeker een investering.

Ga maar na: Op het moment dat je schulden hebt, betaal je iedere maand aflossing en rente. Dit terwijl je aan de andere kant geld op de bank hebt staan. Dit geld kun je gebruiken om je schulden af te lossen. Dit scheelt je niet alleen maandelijkse hoge rente, maar ook aflossing.

Reken maar eens uit hoeveel je dit scheelt in je maandelijks liquiditeitsoverzicht. De rente die je betaalt is bij een persoonlijke lening vaak rond de 10%. Dit krijg je zeker niet op je huidige spaarrekening. Als dat geen slimme investering is…

2. Investeren in jezelf

Investeer in jezelf en investeer in je toekomst. Uiteindelijk is je baan of onderneming hetgeen dat ervoor zorgt dat er iedere maand geld binnenkomt. En hoe harder en langer jij door kan werken, hoe meer geld je op de lange termijn binnenbrengt.

Zorg je niet goed voor jezelf, is de kans groot dat je na verloop van tijd uitgeblust bent en niet meer die topper bent op de werkvloer. Dus: plan middagen vrij en trakteer jezelf. Ben vooral niet te streng voor jezelf en geniet. En af en toe iets leuks voor jezelf kopen, hoort er dan ook bij.

3. Zonnepanelen

Wee een investering in een hele andere categorie, maar één die ik zelf op korte termijn ga implementeren, is een investering in zonnepanelen. De voordelen: weinig risico en snelle terugverdientijd.

Laat vooral even goed uitrekenen wat het verwacht rendement is en in welke tijd je je investering hebt terug verdient. Gemiddeld ligt het rendement van zonnepanelen rond de 8%. Dit is ook altijd hoger dan je geld op een spaarrekening laten staan.

En nu?

Heb jij nog ongebruikelijke investeringsmogelijkheden? Laat het me weten in een comment!

the happy financial

 


2 thoughts on “Ongebruikelijke investeringsmogelijkheden

 1. Shirley

  In zonnepanelen zou ik ook willen investeren als ik de mogelijkheid had, maar ik woon in een flat. Mogelijk is dat mijn grootste investering, maar dat zullen we zien nadat ik ooit verkoop.

  1. Marjan

   Hi Shirley,

   Dank je voor je reactie. Super slimme investering inderdaad, maar op een appartement een beetje lastig nu.
   Goed om te weten iig voor de toekomst.

   Liefs, Marjan

Comments are closed.