Geld maakt wel gelukkig

‘Geld maakt niet gelukkig’. Je hoort het zo vaak, maar ik weet niet of ik het daar zo mee eens ben. Geld maakt wel degelijk gelukkig. Wil je weten hoe ik hierover denk? Lees dan nu mee. 

Onderzoek

Er zijn tal van onderzoeken die uitwijzen dat geld niet gelukkig maakt. Op het moment dat je een voldoende geld hebt om lekker te kunnen leven, gaat meer geld je niet gelukkig maken.

Toch denk ik daar anders over. Want hoe kan het dan dat ik gelukkig word van het geld dat ik binnenkrijg van een klant? Of dat ik gelukkig word van een goed gespekte bankrekening?

Hoe meer, hoe beter

Ik heb namelijk heel lang gedacht dat heel veel geld hebben gelukkig maakt.

Hoe meer hoe beter was mijn stelling.

Maar was het dat geld? Of hetgeen waar dat geld symbool voor stond?

Geld staat symbool voor iets anders

Inmiddels weet ik wel beter. Want die euro’s zelf gaan er niet voor zorgen dat ik gelukkig word. Dat moet ik zelf regelen.

Het geld staat voor mij symbool voor financiële vrijheid en onafhankelijkheid, maar ook succes. Als ik geld binnenkrijg van een klant, weet ik dat ikzelf hard gewerkt heb voor dat geld en dat ik het meer dan verdiend heb. Hiermee laat ik aan mezelf zien dat mijn business een succes is en dat is uiteindelijk hetgeen dat mij gelukkig maakt.

De illusie van rijkdom

Ik heb in het verleden meegemaakt dat ik echt onvoldoende geld had om rond te komen. Bij mij leefde het idee dat ik een stuk gelukkiger zou zijn als ik eenmaal meer geld had. Dat geld mij dus gelukkiger zou maken.

En natuurlijk, toen ik eenmaal voldoende had om van te leven, gaf me dit een stuk meer (financiële) rust. Deze financiële rust had ik wel nodig om gelukkiger te kunnen leven en daarmee maakte geld mij dus zeker wel gelukkig.

En nu?

Hoe denk jij daarover? Maakt geld je gelukkig? Ik ben benieuwd!

the happy financial


3 thoughts on “Geld maakt wel gelukkig

 1. Wendy (B) Beantwoorden

  Ik vind wel dat geld gelukkig maakt.
  Het maakt het leven toch wat makkelijker ze.

 2. A Beantwoorden

  Hey Marjan,
  Ik heb eigenlijk even een vraag. Momenteel volg ik de studie IBL maar twijfel enorm of het wel mijn ding is, zit nu veel te denken aan de opleiding Accountancy en dit lijkt mij ook aan te trekken. Omdat jij een accountant bent zou ik je graag wat vragen stellen. Vele zeggen namelijk dat het een saaie baan is en dat het vaak hetzelfde is, is dit zo? Wat zijn precies je werkzaamheden bij dit beroep? Wat vind je het leukste aan dit beroep en is het salaris een beetje okee?

  Hoor het graag.

  Gr A

  1. Marjan Beantwoorden

   Hoi A,

   Dank je wel voor je bericht.
   Altijd vervelend als je een opleiding volgt waarvan je het gevoel hebt dat het niet helemaal je ding is, heb dit zelf ook meegemaakt. Mijn advies is dan ook om snel verder te kijken naar wat wel bij je past.

   Accountancy is zeker geen saai beroep en ik denk dat veel mensen er een verkeerd beeld van hebben. Accountancy is niet alleen cijfermatig, maar ook heel erg op mensen gericht. Je bent namelijk continu in gesprek met je klant. Ik heb dit werk dan ook tien jaar met heel veel plezier gedaan.

   Laat je op de hogeschool goed informeren, want na het HBO ben je nog niet klaar. Je moet dan namelijk nog een post hbo volgen om AA te kunnen worden, of een master op de universiteit en een post-master op de universiteit om RA te kunnen worden (deze laatste variant heb ik gedaan). Dus als je het voor het salaris doet, wordt het een lange zit.

   Succes met je keuze!

   Liefs, Marjan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*